KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

BEENVATEN LASERBEHANDELING

Beenvaatjes, ook wel ‘besenreiser varices’ genoemd, zijn oppervlakkig kleine vaatjes, rood, blauw of paars vaak kleur welke vaak gelokaliseerd zijn op de onder- en bovenbenen. Met de ND:YAG 1064nm laser kunnen deze beenvaatjes veilig en effectief behandeld worden.

HOE WERKT EEN LASERBEHANDELING?

De laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur (hemoglobine) in de beenvaten. De energie van de het laserlicht wordt omgezet in warmte, hierdoor wordt het bloedvat vernietigd zonder het omliggende weefsel schade toe te brengen. Hierna ruimt je lichaam zelf het gestolde bloed op.

Gemiddeld zijn er 2-5 behandelingen nodig om de beenvaatjes te verwijderen of te verminderen. De behandelingen vinden plaats om de 8-12 weken. Het is belangrijk dat de huid niet bruin gekleurd is om te voorkomen dat er pigmentverschuivingen ontstaan. Vermijd zonblootstelling van het te behandelen gebied, zowel door de zon als de zonnebank.

Tijdens de behandeling voelt het alsof er kleine elastiekjes tegen de huid aangeschoten worden. De huid kan na de behandeling rood verkleuren en branderig aanvoelen. Soms treden er kleine korstjes op, deze verdwijnen binnen enkele dagen. De huid zal binnen twee tot vier weken zijn hersteld. Het diepere herstel van beenvaatjes duurt vaak langer. De huid kan tijdelijk blauwe plekjes vertonen, deze verdwijnen zodra het hele genezingsproces is voltooid. Vaak zie je nog na zes maanden dat de beenvaatjes steeds verder verdwijnen en het resultaat optimaal zal zijn.

Het dragen van therapeutische kousen is na de behandeling niet verplicht maar wel aan te raden om het herstel en het resultaat van de laserbehandeling te bevorderen.

MAAK EEN AFSPRAAK