KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

Beenvaten

Blauwe en rode beenvaatjes die vooral voorkomen op je benen verdwijnen niet vanzelf en kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. Hoe ontstaan deze vaatjes en hoe kunnen deze behandeld worden?

WAT ZIJN BEENVAATJES?

Beenvaatjes, ook wel ‘besenreiser varices’ genoemd, zijn oppervlakkig kleine vaatjes, rood, blauw of paars van kleur welke vaak gelokaliseerd zijn op de onder- en bovenbenen. Oppervlakkige beenvaatjes kunnen zich ophopen in kluwen of zien eruit als kleine vertakkingen. Beenvaatjes zijn geen spataders, maar liggen oppervlakkig. Wel kunnen ze soms overblijven na een spatader ingreep.

De oppervlakkige beenvaatjes ontstaan door het verslappen van de vaatwand. Ze kunnen spontaan ontstaan, maar kunnen ook door dieper gelegen spataderen worden veroorzaakt. Het verslappen van de vaatwand gebeurt meestal tijdens het ouder worden. Ook kunnen ze ontstaan door zwangerschappen, het hebben van een staand beroep of door erfelijkheid. De beenvaatjes geven medisch gezien geen klachten, maar kunnen wel als cosmetisch storend ervaren worden.

Benieuwd hoe beenvaatjes behandeld kunnen worden?

Met de ND:YAG 1064nm laser kunnen deze beenvaatjes veilig en effectief behandeld worden.