KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

CHEMISCHE PEELING

Een chemische peeling wordt ingezet om de huid te verbeteren. Een chemische peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt, waardoor acne, pigmentstoornissen en fijne lijntjes verminderen. Er bestaan verschillende peelings met verschillende ingrediënten en zuren, waardoor elk huidprobleem specifiek kan worden aangepakt. Tijdens het intakegesprek wordt er samen met u besproken welke peeling beste bij u past bij de indicatie en huidtype.

Bij een chemische peeling wordt een zure vloeistof aangebracht aan de huid. De hoge zuurgraad zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid loslaat en de huid zich sneller vernieuwt. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt de huidstructuur verfijnd. Ook wordt talg bij acne verminderd. Naast dat een peeling is samengesteld uit een bepaald zuur, bevat het ook verschillende enzymen en actieve ingrediënten om de huid te verbeteren.

Door het gebruik van verschillende peelings is er voor elke huid een geschikte peeling mogelijk. De peelings variëren in sterkte. Deze worden ingedeeld in oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelings. Het effect van de peeling hangt af van de sterkte en frequentie van een peeling. Oppervlakkige peelings hebben een relatief korte herstelperiode, middeldiepe en diepe peelings hebben een langere herstelperiode. Peelings worden geadviseerd in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. Welke behandeling en het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is afhankelijk van uw huidtype en uw huidprobleem.

Huidindicaties voor een chemische peeling:

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Pigmentvlekken
  • Rosacea
  • Fijne lijntjes
  • Algehele huidverbetering

Welke chemische peelings gebruiken wij in de praktijk?

Wij werken met verschillende chemische peelings en verschillende merken waardoor wij een groot aanbod hebben. Een peeling kan met verschillende technieken worden gecombineerd. Denk in combinatie met medische microneedling of een IPL-behandeling om zo tot een gewenst resultaat te komen. Merken die in de praktijk worden in gezet zijn peelings van SkinTech, Dermaquest, Toskani en Lira.

Duur behandeling
30 – 60 min.

Vergoeding
Afhankelijk van de indicatie kunnen chemische peelings vergoed worden vanuit de aanvullende vergoeding. Wilt u zeker of u in aanmerking komt voor vergoeding? Neem dan contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Tarieven
Afhankelijk van de soort peeling. Klik hier voor tarieven pagina.

MAAK EEN AFSPRAAK