KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

HUIDONEFFENHEDEN VERWIJDEREN

Stoort u zich aan uw huidoneffenheden en wilt u die graag verwijderd hebben? Ruwe plekjes, een bultje met of een bultje zonder pigment? Deze vaak onschuldige ‘aangroeisels’ van de huid kunnen vaak eenvoudig verwijderd worden middels coagulatie, laser of curretage. Aan de hand van het plekje en de locatie van het plekje wordt een behandeling gekozen. Na de behandeling blijft er een zeer oppervlakkig korstje over dat over het algemeen snel en zonder littekenvorming geneest.

Verruca seborrhoica (ouderdomswratten)

een verruca seborrhoica, ook wel ouderdomswrat genoemd, is een veel voorkomend goedaardig verschijnsel op de huid welke ontstaat door te snelle celdeling van oppervlakkige huidcellen. Ouderdomswratten zijn te herkennen aan de scherpe begrenzing, ruw en wratachtig oppervlak en kunnen bovenop de huid liggen. Ze ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd en nemen met de leeftijd toe.

Fibromen (steelwratjes)

steelwratjes zijn goedaardige aangroeisels van de huid. Steelwratjes zien eruit als huidkleurige of lichtbruin zachte plekjes op een steeltje. Ze komen voornamelijk voor in de hals, oksels en soms in de liezen of op het ooglid. Vaak ontstaan steelwratjes in plooien of op plekken waar de huid ‘schuurt’

Angioma senilis (kersenwratje)

kersenwratjes, ook wel bloedblaartjes genoemd zijn veelvoorkomende onschuldige huidverschijnselen. De aandoening ontstaat door plaatselijke toename van kleine maar sterk verwijde vaatjes in de huid. Het zijn enkele millimeters grote, rode vaatzwellinkjes die meestal op de romp voorkomen. Soms komen ze voor in het gezicht of in de nek. Met de leeftijd zullen deze kleine rode plekjes in aantal toenemen.

Dermatosis Papulosa Nigra

dit zijn kleine bruine tot zwarte bultjes bij de getinte en donkere huid. Vaak komen deze voor in het gezicht, op de hals en op de borstkas. De plekjes komen zeer veel voor en zijn volstrekt onschuldig. Ze hoeven niet om medische redenen verwijderd worden. Wel kan Dermatosis Papulosa nigra als cosmetisch storend ervaren worden.

Talgklierhyperplasie

een talgklierhyperplasie is een toename van talgkliertjes in de huid, op één plek. Op de aan zonblootgestelde huiddelen, voornamelijk in het gezicht en de hals worden kleine, gele ietwat gelobde bultjes gezien van 2-3 mm grootte. De bultjes zullen niet uit zichzelf verdwijnen en kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Milia (gerstekorrels)

een gerstekorrel ontstaat wanneer een talg- of zweetklier verstopt raakt met keratine. Er is een wit, huidkleurig bultje zichtbaar.

Xantelasma

goedaardige, plaatselijke vetophopingen. De zwellingen zijn wit, geelachtig van kleur en komen vaak op de oogleden of aan de binnenzijde van de ooghoek voor. Bij xanthelasma komen weinig klachten voor. Wel kunnen deze als cosmetisch storend ervaren.

Met coagulatie wordt gecontroleerd het overschot aan huid weggebrand. Met de laser wordt met een lichtstraal de huid heel precies verhit waardoor de huid plaatselijk verdampt. Met curretage wordt het overschot aan huid met scherpe, steriele lepel of schaar geschaafd of geknipt. Vaak is er maar één behandeling nog om de goedaardige huidoneffenheden te verwijderen.

Huidoneffenheden die verwijderd kunnen worden vind je hiernaast opgesomd.

Duur behandeling
Afhankelijk van type.

Vergoeding
Vaak wordt huidoneffenheden verwijderen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding? Neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Tarieven
Afhankelijk van de soort behandeling. Bekijk de tarieven pagina.

MAAK EEN AFSPRAAK