KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

HUIDONEFFENHEDEN

Naar mate men ouder wordt zal de huidstructuur veranderen. De huid wordt minder glad en stevig, poriën kunnen grover worden en de huid wordt droger waardoor fijne lijntjes hun intrede zullen doen. Vaker zullen ruwe plekjes, bultjes, roodheid en vlekjes zich presenteren. Vaak zijn deze huidoneffenheden, ook wel goedaardige huidtumoren genoemd eenvoudig te verwijderen indien deze als cosmetisch storend worden ervaren.

SOORTEN HUIDONEFFENHEDEN

Verruca seborrhoica (ouderdomswratten)

Een verruca seborrhoica, ook wel ouderdomswrat genoemd, is een veel voorkomend goedaardig verschijnsel op de huid welke ontstaat door te snelle celdeling van oppervlakkige huidcellen. Ouderdomswratten zijn te herkennen aan de scherpe begrenzing, ruw en wratachtig oppervlak en kunnen bovenop de huid liggen. Ze ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd en nemen met de leeftijd toe.

Fibromen (steelwratjes)

Steelwratjes zijn goedaardige aangroeisels van de huid. Steelwratjes zien eruit als huidkleurige of lichtbruin zachte plekjes op een steeltje. Ze komen voornamelijk voor in de hals, oksels en soms in de liezen of op het ooglid. Vaak ontstaan steelwratjes in plooien of op plekken waar de huid ‘schuurt’

Angioma senilis (kersenwratje)

Kersenwratjes, ook wel bloedblaartjes genoemd zijn veelvoorkomende onschuldige huidverschijnselen. De aandoening ontstaat door plaatselijke toename van kleine maar sterk verwijde vaatjes in de huid. Het zijn enkele millimeters grote, rode vaatzwellinkjes die meestal op de romp voorkomen. Soms komen ze voor in het gezicht of in de nek. Met de leeftijd zullen deze kleine rode plekjes in aantal toenemen.

Dermatosis Papulosa Nigra

Dit zijn kleine bruine tot zwarte bultjes bij de getinte en donkere huid. Vaak komen deze voor in het gezicht, op de hals en op de borstkas. De plekjes komen zeer veel voor en zijn volstrekt onschuldig. Ze hoeven niet om medische redenen verwijderd worden. Wel kan Dermatosis Papulosa nigra als cosmetisch storend ervaren worden.

Talgklierhyperplasie

Een talgklierhyperplasie is een toename van talgkliertjes in de huid, op één plek. Op de aan zonblootgestelde huiddelen, voornamelijk in het gezicht en de hals worden kleine, gele ietwat gelobde bultjes gezien van 2-3 mm grootte. De bultjes zullen niet uit zichzelf verdwijnen en kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Milia (gerstekorrels)

Een gerstekorrel ontstaat wanneer een talg- of zweetklier verstopt raakt met keratine. Er is een wit, huidkleurig bultje zichtbaar.

Xantelasma

Goedaardige, plaatselijke vetophopingen. De zwellingen zijn wit, geelachtig van kleur en komen vaak op de oogleden of aan de binnenzijde van de ooghoek voor. Bij xanthelasma komen weinig klachten voor. Wel kunnen deze als cosmetisch storend ervaren.

Benieuwd hoe huidoneffenheden behandeld kunnen worden?

Wij bieden verschillende behandelingsmogelijkheden aan om huidoneffenheden te verwijderen en een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen. Aan de hand van de aandoening en de locatie wordt een behandeling gekozen.
Klik hier voor huidoneffenheden verwijderen