KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

HUIDVEROUDERING

Huidveroudering is een menselijk verschijnsel en bij iedereen onvermijdelijk. De huid begint vanaf het 25e levensjaar tekenen van veroudering te tonen. Huidcellen worden minder snel aangemaakt en de huid wordt dunner. Maar ook beschadigingen aan de huid herstellen minder snel. Daarnaast worden de essentiële bindweefselcellen die zorgen voor de soepelheid en stevigheid van de huid, collageen en elastine, steeds minder geproduceerd.

HOE ONSTAAT HUIDVEROUDERING?

Hoe snel de huid veroudert wordt deels door inwendige en deels door uitwendige factoren bepaald.  Inwendige factoren horen bij het natuurlijke huidverouderingsproces. Denk hierbij aan erfelijkheid, hormonale veranderingen en de mimiek van het gezicht.

Uitwendige factoren zijn de invloeden van buitenaf. Eén van de grootste boosdoeners bij huidveroudering is UV-straling. UV-straling zorgt voor het afbreken van de collageen- en elastinevezels waardoor de huid zijn vermogen verliest om soepel en stevig te zijn, waardoor rimpels ontstaan.

Ook speelt de leefstijl van iemand een grote rol. Bij een ongezonde leefstijl, denk aan roken, alcohol, teveel suiker hebben afvalstoffen een kans om het lichaam binnen te dringen en veroorzaken een overschot aan vrije radicalen in de huid. Hierdoor raken huidcellen hun controle kwijt en gaan ze zich binden aan gezonde huidcellen. Hierdoor kunnen huidcellen zelfs vernietigd worden. Deze oxidatieve stress veroorzaakt DNA-schade, tast de bindweefselvezels aan en maakt de huid minder elastisch.

HOE KUNT U THUIS HUIDVEROUDERING TEGENGAAN?

Voorkomen is beter dan genezen. De basis voor het behouden voor een vitale huid begint bij een gezonde leefstijl. Daarnaast is het essentieel om de huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Zo wordt niet alleen huidveroudering voorkomen, maar ook pigmentatie ten gevolge van overmatige blootstelling aan zonlicht en wordt het risico op het ontwikkelen van huidkanker verminderd.

De huidverzorgingsproducten van Paula’s Choice bevatten werkzame en huidherstellende ingrediënten, in de juiste concentraties & stabiele pH-waarden. Plan gerust een afspraak in om een passend productadvies te krijgen.

Benieuwd hoe huidveroudering behandeld kunnen worden?

Huidveroudering is een natuurlijk proces en kan niet worden gestopt. Wel kunnen de effecten van huidveroudering minder zichtbaar worden gemaakt. De behandelingen zijn ter verbetering van de structuur en souplesse van de huid, door middel van activatie van cel vernieuwing en collageen aanmaak in de huid. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Aan de hand van de wensen, huidconditie en verwachtingen wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Klik hier voor vaatlaserbehandeling, pigmentlaserbehandeling, chemische peelings, dermapen, huidoneffenheden verwijderen en camouflagetherapie.