KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

LASERONTHARING

Bij Friesacher Huid- en Oedeemtherapie kan overbeharing of ongewenste haargroei gericht verwijderd worden middels de Lightsheer diode laser. Deze laser is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en wordt beschouwd als de ‘gouden standaard’ voor haarreductie en is zeer effectief, veilig en snel.

Naast overbeharing en ongewenste haargroei kan de Lightsheer diodelaser ook ingezet worden voor ingegroeide haren, irritatie en ontstekingen na scheren, epileren of harsen en bij hidradenitis suppurativa.

De energie van de laserstraal wordt omgezet in warmte, waardoor de haarfollikel beschadigd raakt en nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De energie van de laser richt zich op het pigment rond de haarwortel en kan enkel de haartjes laseren die voldoende pigment bevatten. Hierom is het niet mogelijk om blonde, grijze of rode haren te laseren.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om permanente haarreductie te bereiken omdat alleen de haren in de actieve groeifase verwijderd kunnen worden. Niet alle haren bevinden zich in dezelfde groeifase.

Omdat de haren in verschillende fases groeien, zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de haar, huidskleur en de locatie waar de haren zich vinden. De behandelingen vinden elke zes tot acht weken plaats.

Tijdens de behandeling voelt u kleine ‘prikjes’, alsof er met een elastiek tegen de huid geschoten wordt. De huid zal voor een korte tijd warm aanvoelen waarbij de huid wordt gekoeld.

Het is erg belangrijk dat gedurende zes weken voor én zes weken na de behandeling uw huid niet wordt blootgesteld aan zonlicht. De huid dient beschermt te worden met een SPF met minimaal factor 30, om verbranding aan de huid te voorkomen. Om de behandeling effectief te laten verlopen moeten de haartjes tijdens het behandeltraject niet geëpileerd of geharst worden. De haren mogen wel geschoren en geknipt worden.

Duur behandeling

30-60 minuten.

Vergoeding

Laserontharing bij vrouwen in het gelaat kan vaak (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Wil je zeker of je in aanmerking komt voor vergoeding? Neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Tarieven

Afhankelijk van het behandelgebied. Klik hier voor tarieven pagina.

MAAK EEN AFSPRAAK