KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

LITTEKEN THERAPIE

Een littekenbehandeling is afhankelijk van de oorzaak van het litteken en de klachten die hierbij horen. Bij Friesacher Huid- en Oedeemtherapie wordt er gewerkt met verschillende methoden als littekenmassage, silliconenpleisters, silliconengel, lymfetape, microneedling en camouflagetherapie om de klachten en het uiterlijk van het litteken te verbeteren. Tijdens een intakegesprek wordt er samen gekeken welke behandeling of combinatie van behandelingen het meest geschikt is.

Littekenmassage: door precieze en speciale massagetechnieken in te zetten worden alle huidlagen optimaal aan het werk gezet. De huid kan nieuwe cellen en collageen aanmaken waardoor het litteken normaliseert. Het litteken kan hierdoor versoepelen, dunner worden en door littekenmassage kunnen bewegingsbeperkingen verminderd worden.

Silliconenpleister/gel: medische silliconen tegen littekens is een wetenschappelijke onderbouwde therapie die kan helpen bij sneller en mooier herstel van hypertrofische en keloïde littekens. Een littekenhuid heeft niet dezelfde eigenschappen als een normale huid. Na littekenvorming kan je huid enkele belangrijke functies niet meer vervullen. Silliconenpleisters en/of gel nemen deze functies over. Doordat de huid beschadigd is, verdampt vocht heel erg snel waardoor de barrièrefunctie van huid ontregeld wordt. Silliconen zorgen ervoor dat de huid tijdelijk een ‘laagje’ krijgt om zo vocht vast te houden en de huid gehydrateerd blijft. Daardoor zal je litteken soepeler, vlakker, minder rood en rustig worden.

Lymfetape: door gebruik van lymfetape wordt de huid rondom het litteken ‘gelift’. Hierdoor wordt de bloedcirculatie en lymfestroom gestimuleerd. Vaak wordt lymfetape ingezet in combinatie met een andere therapie.

Microneedling: klik hier voor microneedling

Camouflagetherapie: klik hier voor camouflagetherapie

MAAK EEN AFSPRAAK