KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

Over de praktijk

Friesacher Huid- en Oedeemtherapie is gevestigd in Twente met twee vestigingen in:

  • Vriezenveen à samen met PodoZorg Vriezenveen op Westeinde 426
  • Wierden à Gezondheidscentrum de Zonnehoed op Schoolstraat 27

Op onze website vindt u allerlei informatie over verschillende huidaandoeningen en huidbehandelingen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en wij zijn altijd opzoek naar een passende oplossing voor uw huidprobleem. Schroom niet om contact met ons op te nemen of plan een afspraak in voor al uw vragen over uw huid en onze behandelingsmogelijkheden.

WAT DOET DE HUIDTHERAPEUT?

De huidtherapeut is dé paramedicus voor het grootste orgaan van het lichaam: de huid. Het doel van een huidtherapeut is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening.

Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Iedereen met elke leeftijd kan bij de huidtherapeut terecht met huidproblemen. Behandelingen kunnen medisch geïndiceerd zijn (denk aan ernstige acne, lymfoedeem of littekens) tot cosmetisch gewenst (huidverbetering, verwijderen van pigment, overbeharing etc.).

Naast het behandelen van huidaandoeningen is het geven van voorlichting, advies, coachen in leefstijl- en gedragsverandering en stimuleren van zelfmanagement bij (chronische) huidaandoeningen een belangrijk onderdeel van het werk van de huidtherapeut.

Om de patiënt optimale zorg te kunnen bieden, moet er soms verder worden gekeken dan alleen het eigen vakgebied. Onze praktijk werkt graag samen met andere (para)medici zoals een huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, diëtist, psycholoog, dermatoloog en plastisch chirurg.

Een huidtherapeut heeft een vierjarige HBO opleiding gevolgd, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

ONZE HUIDTHERAPEUTEN

Laura Friesacher

Laura Friesacher

Huidtherapeut

Dyllis Middelkamp

Dyllis Middelkamp

Huidtherapeut