KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

PIGMENTLASER
BEHANDELING

Donkerder gekleurde plekken of vlekjes op de huid worden ook wel hyperpigmentatie genoemd. Deze kunnen dankzij de pigmentlaser behandeling verwijderd worden. Tijdens een intakegesprek wordt beoordeeld of de pigmentlaser behandeling bij je past.

De pigmentlaser behandeling is gericht op het verwijderen of verminderen van pigment. Bij de pigmentlaserbehandeling wordt er gebruik gemaakt van de Stellar M22 IPL. Het licht van het IPL lasersysteem wordt door het pigment van de pigmentvlek geabsorbeerd. Wanneer het pigment geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en breekt het pigment af, dat vervolgens door het lichaam opgeruimd wordt.

De huid kan 2 tot 5 dagen na de behandelingen rood zijn. Het pigment kan donker gaan verkleuren. De donker verkleurde plekjes zullen na enkele dag vanzelf afschilferen. Na ongeveer een week is de huid volledig hersteld. Er zal een vermindering van pigment te zien zijn of deze is volledig verdwenen.

Het is erg belangrijk om na de behandeling de huid goed te hydrateren om het herstelproces te versnellen. Ook is het raadzaam om een SPF te gebruiken met minimaal beschermingsfactor factor 30 om de huid te beschermen en de kans voor terugkeer van pigment te verkleinen.

Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er één tot drie behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Duur behandeling
15-45 min.

Vergoeding
Vaak wordt een pigmentlaser behandeling vergoed vanuit de aanvullende vergoeding. Wil je zeker of je in aanmerking komt voor vergoeding? Neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Tarieven
Afhankelijk van de soort behandeling. Klik hier voor tarieven pagina.

MAAK EEN AFSPRAAK