KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

KLIK HIER OM ONLINE JE AFSPRAAK TE MAKEN

ROSACEA

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht. Het kenmerkt zich door gelijkmatig verdeelde roodheid, waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn. Bij rosacea is er sprake van terugkerende aanvallen van “flare-ups”, waarbij de roodheid in het gezicht verergert en puitjes en bultjes waarneembaar zijn. Bij rosacea is het opvallend dat comedonen (mee-eters), in tegenstelling tot acne, niet aanwezig zijn.

WAT IS ROSACEA?

Bij rosacea is er sprake van een verminderde barrièrefunctie waardoor de huid zich minder goed kan weren tegen invloeden van buitenaf. Verschillende factoren kunnen de huid beïnvloeden met “flare-ups” als gevolg. Om deze “flare-ups” te voorkomen is het belangrijk om deze factoren zoveel mogelijk te voorkomen.

Factoren die rosacea kunnen verergeren:

  • Weersomstandigheden en weersveranderingen zoals zonlicht, warmte, vochtigheid, koude en wind.
  • Alcohol, koffie, sommige theesoorten, zuivelproducten, soja en kruiden zorgt voor verwijding van bloedvaatjes, met meer roodheid als gevolg.
  • Demodex mijt of een helicobacter pylori infectie.
  • Stress en emoties als woede, angst of schaamte.
  • Roken.
  • Bepaalde geneesmiddelen zoals corticosteroïden of vaatverwijdende middelen.
  • Ruwe huidbehandelingen zoals ruw scrubben en bindweefselmassage.
  • Huidverzorging waarbij irriterende ingrediënten aanwezig zijn, zoals menthol en alcohol.

Benieuwd hoe rosacea behandeld kan worden?

Rosacea kan symptomatisch goed behandeld worden. Voor rosacea zijn verschillende behandelmogelijkheden. De keuze voor een behandeling hangt af op basis van klachten en verschijnselen. Daarnaast is het erg belangrijk om uw huidverzorgingsroutine aan te passen zodat de barrièrefunctie weer optimaal wordt en irriterende stoffen worden vermeden. Bij Friesacher Huid- en Oedeemtherapie werken wij enkel met merken en productlijnen met effectieve en veilige samenstellingen.

Klik hier voor vaatlaserbehandeling, peelings, camouflagetherapie en onze huidverzorgingslijn Paula’s Choice.